tiistai 10. tammikuuta 2017

Frozen projekti jäihin

Tyttären paita ei ole edistynyt mihinkään suuntaan. En ole ratkonut virheitäni, enkä ole ostanut kaksoisneulaa. Lauantaina kävin Prismassa. Ihan uteliaisuuttani kävin katsomassa käsityöosaston. Ei tietenkään ollut kaksoisneulaa, mutta jotain muuta löytyi. Ostin koneneuloja, sellaisia pallokärkisiä. Nyt pitäisi tulla kauniimpaa jälkeä ohuisiin ja joustaviin kankaisiin. Alennuksessa oli bambupuikot kokoa 2,5mm. En tunnistanut etukäteen tuota merkkiä, mutta pakkohan oli ostaa kun alennuksella sai. Puikot ovat jo olleet käytössä ja olen tyytyväinen ostokseeni. Katsotaan olenko edelleen tyytyväinen kun olen saanut niillä jonkun työn valmiiksi.


Puikoilla olleet pojalle tulevat sukat on kudottu, mutta ei vielä päätelty eikä höyrytetty. Siitä kuva myöhemmin. Pojan sukkaparin jälkeen aloitin innolla tytölle Frozen-sukkien tekemisen. Mulla ei ole valmista ohjetta. En ole ihan parhaimmillani kun pitää soveltaa. Sukat joista sain idea on tehty 3-5 vuotiaan jalkaan 7 veljestä langasta. Minä olen tekemässä sukkia 10 vuotiaalle Nalle langasta. Ensimmäinen sukka on päässyt kantapään kohtaan. En vain ole tyytyväinen. Kuvio ei ole edukseen ohuella langalla. Hankalinta taitaa olla se ettei minulla ole ohjetta polveen ulottuvaan sukkaan koossa 35. Saattaa olla että puran koko sukan ja teen vaikka pipon.

lauantai 7. tammikuuta 2017

Hyvää ei tule kiireellä

Tarvitsin vaihtelua joululahja sukkien kutomiselle. Eilen päätin tekaista nopeasti tyttärelle paidan. Tein monta virhettä, joista ensimmäinen oli kiire! Olin löytänyt helpon ja nopean paidanohjeen, jolla olin jo tehnyt yhden version joululahjaksi. Kaavojen jäljentäminen sujui helposti. Kankaita mulla on odottamassa innostusta. Nämä kysyiset kankaat olen ostanut kesäkuussa 2015 Sastamalassa. Jo silloin tiesin, että koirat tulevat eteen ja taakse, palloista tulee hihat.

Mulla on ompelukone, ei saumuria. Haaveilen saumurista, mutta ensin minun pitää todistaa itselleni, että todella saan jotain aikaan. Eli kangasvaraston pitää muuttua vaatteiksi ennen saumuria. Toinen mun virhe näkyy kuvassa. Ompelin hihansuut väärin. Siksak tuli näkyvälle puolelle. Huomasin sen kun eka hiha oli ommeltu. Mietin hetken ja ajattelin, miksei se voi olla noinkin päin. Kyllä se tyttärelle kelpaa ja varsinkin kun on kiire.

Kolmas virhe oli että resorikaistale on liian kapea. En ole ihan varma mitä olen siinä tehnyt väärin.




Neljäs ja pahin virhe- kiireessä ompelin poistamatta nuppineuloja. Yleensä niitä nypin ompelun edetessä, mutta hidastahan se on niin. Resoria kiinnittäessä tunsin kuinka kaksoisneula osui nuppariin. Lopetin heti ompelun, mutta vahinko oli jo tapahtunut. Kaksoisneulan toinen neula sojotti vaurioituneena. EI EI EI! Tietenkään minulla ei ole toista kaksoisneulaa. Kun ostin sellaisen reilu vuosi sitten en tiennyt miten siitä innostuisin, miksi siis ostaa sellaisia monia jos ei niitä käytä.

Kiirehän loppui siihen ja menin lasten kanssa pelaamaan muistipeliä. Toivottavasti jatkossa muistan ettei kiireellä mitään hyvää tule. Meidän kangaskauppa on kiinni lauantaina. Aikaisintaan maanantaina saan uuden neulan. Nyt mulla on aikaa ottaa ratkoja käteen ja ratkoa kaikki tekemäni.

tiistai 3. tammikuuta 2017

Tammikuussa on hyvä aloittaa.

Käsityö innostus iski täydellä voimalla joulukuussa kun väsäilin joululahjoja. Olen aina pitänyt käsitöistä, mutta jotkut projektit ovat jääneet roikkumaan... Norjalainen villatakki on ollut tekeillä ainakin 25 vuotta.

Joulukuussa tein ensimmäiset lapaset (muistaakseni ensimmäiset) ja kuviovillasukat. Ihastuin kun työt sai nopeasti valmiiksi. Päätin, että alan pitämään käsityöblogia, jotta muistaisin mitä on tullut tehtyä. Blogi ehkä edesauttaa käsitöiden viimeistely vaihetta. Kutomisen inhoittavin vaihe on lankojen päättely ja höyryttäminen. Moni projekti onkin pysähtynyt viimeistelyyn.

Nämä kuviosukat ovat joulukalenteri sukat. Joulukuussa kerran päivässä tuli palanen ohjetta. Oli kutkuttavaa kun pystyi kutomaan vain muutaman rivin ja sitten joutui odottamaan seuraavan päivän luukkua. Ohje löytyy täältä. Jos tälläiset projektit, missä moni tekee samanlaisia sukkia yhtäaikaa kiinnostaa etsi Niina Laitisen sivulta uusin sukkaprojekti.
Lankana Novitan 7 veljestä.
Puikot: 3
Sukan koko n 39-40
Varren pituus ennen kantapäätä 40 cm
Valmiin sukkaparin paino 220g

Sukat lähtivät Espooseen S:lle


Ohje näihin sukkiin on otettu Novitan sukkataulukosta, joka löytyy täältä
Lankana Novitan Nalle Colori
Puikot: 2,5
Sukan koko n 28
Varren pituus ennen kantapäätä 10cm
Valmiin sukkaparin paino 41g

Sukat lähtivät Kärkölään H:lle

Nämä sukat on aloitettu joulukuun puolella, mutta viimeistelyt on tehty tammikuun toisena päivänä, joten saivat kunnia aloittaa blogini. Seuraavat sukat ovat jo puikoilla ja useampi projekti päässä. Innostuin tekemään käsitöitä joululahjaksi, mutta vain kahdet sukat ja kahdet lapaset sain ennen aattoa valmiiksi.