sunnuntai 6. elokuuta 2017

Ylipolvensukat nro 3 ja turvalonkero mustekala

Kesä ilman käsitöitä

Kesä on ollut käsitöiden kannalta hiljaista aikaa. Säiden puolesta olisi kyllä pystynyt tekemään töitä vaikka miten paksusta villalangasta. En tiedä mikä on kesällä käsitöiden tekemistä hidastanut. Nyt muistankin, että minulla on yksi unisukka kesken. Täytyypä se saada pikaisesti valmiiksi. Heinäkuun alussa poikkesin Tallinnassa. Voisi kuvitella, että olisin tullut sieltä kassit täynnä lankoja ja kankaita, mutta ehei. En edes astunut sisään yhteenkään käsityöliikkeeseen.

Ylipolvensukat nro 3

Kun esittelin ylipolvensukat nro 2 oli nämä nro 3 myös esillä. Nämäkin ovat valmistuneet jo toukokuussa. Kesäkuussa prässäsin ne. Heinäkuun ne saivat olla ihan rauhassa. Elokuussa postitan ne L:lle.

Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: resori 3 mm ja muuten 3,5 mm
Sukan koko n 40
Varren pituus ennen kantapäätä: 58 cm
Sukkien paino ennen päättelyä: 278 g
Sukat lähtevät L:lle Jyväskylään



Mustekala

Facebookin käsityöryhmissä olen tutustunut keskosille tehtäviin turvalonkero mustekaloihin. Mustekalojen lonkerot laitetaan vauvan lähelle ja toivotaan että vauva räpistelee ja tutkii mielummin niitä lonkeroita kuin kaikkia johtoja ja letkuja mitä keskoskaapissa on. Tuttavani vauva syntyi keskosena. He ovat isossa kaupungissa Aasiassa. Siellä ei varmaan ole keskosilla mustekaloja. Päätin virkata punaisen mustekalan. Ohjeen löysin täältä. Minä en muistanut kuvata mustekalaa, enkä punnita enkä mitään. Se on nyt matkalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti